TariefEén tarief voor iedereen

Ondanks de ruime ervaring als advocaat - reeds 19 jaar - hanteert Onze advocaat één schappelijk en billijk tarief voor iedereen, namelijk € 220,00 per uur. Er komen verder geen toeslagen meer bij, zoals kantoorkosten.

Voor particulieren is het uurtarief inclusief BTW. Voor ondernemers betreft het een uurtarief exclusief BTW; zij kunnen de BTW immers terugvorderen.


Andere mogelijkheden

Wil je vooraf duidelijkheid over de kosten gemoeid met de inschakeling van Onze advocaat? Ook dat kan. Een uurtarief alleen is nog niet voldoende. Je wilt natuurlijk weten hoeveel uren ik met jouw dossier bezig zal zijn. Daarom kun je vooraf ook andere afspraken maken, zolang deze maar voldoen aan de regels die voor advocaten gelden.

Zo kun je denken aan een vast bedrag voor een dossier, advies of procedure, een hoog-laag-tarief of een basisfee-succesfee constructie. Je hebt dan vooraf duidelijkheid over de kosten gemoeid met de inschakeling van Onze advocaat.

No-cure-no-pay mag ik als advocaat niet aanbieden.


Pro deo

Heb je het niet zo breed? Misschien kan ik je dan "pro deo" bijstaan. Pro deo betreft gesubsidieerde rechtsbijstand en is op bepaalde rechtsgebieden zoals het arbeidsrecht ook mogelijk bij Onze advocaat.

Gesubsidieerde rechtsbijstand wordt geregeld door de Raad voor Rechtsbijstand. Deze Raad toetst de hoogte van het inkomen en het vermogen. Mocht je voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komen, dan betaal je alleen een eigen bijdrage aan Onze advocaat in plaats van het uurtarief.

De inkomens- en vermogensgrenzen zijn te vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.


Rechtsbijstandsverzekering

Heb jij een rechtsbijstandverzekering? Ook dan kun je bij Onze advocaat terecht.

Er geldt immers vrije advocaatkeuze bij een rechtsbijstandsverzekering. Dit heeft het Europese Hof van Justitie in Luxemburg in de uitspraak van 7 november 2013 beslist op vragen van de Hoge Raad. Zo heeft het Europese Hof van Justitie beslist dat een rechtsbijstandsverzekeraar haar verzekerden in procedures vrije advocaatkeuze moet geven.


Bel of mail direct Onze advocaat voor een vrijblijvende en kosteloze afspraak om de verschillende mogelijkheden te bespreken (070 – 326 54 93 of info@onzeadvocaat.nl).